Niin monta senttiä oli meidän kirppu venynyt pituutta 1,5kk:ssa , että tämä äiti pisti terkkariharjoittelijan kanssa mittaukset uusiksi. Mutta kun toisellakin kerralla tulos oli sama, oli pakko uskoa uuden lukemat. Neiti nousi yhden käyrän verran ylemmäs pituuskäyrällä. Pituutta oli nyt 68,5cm. Isosisaruksiaan on toki edelleen kovasti jäljessä, nuo kun ovat olleet yhtä pitkiä 5kk ja 6kk ikäisenä. Ja menneet kaiketi siellä +1 käyrän tietämissä, jossa varmaan Mintunkin pitäisi vanhemmista katsotun ennustepituuden suhteen mennä. Mutta, olemme oikein tyytyväisiä, että kirppu kasvaa ja kehittyy!! Eilen otettiin ensimmäiset konttausharjoituksetkin!! Tänään on kyllä vaihde ollut taas ryöminnällä, mutta eiköhän tuo tuosta.

Neuvolareissu kaikkinensa venähti muutaman tunnin mittaiseksi matkojen kanssa. Aamulla piti koko perheen hypätä linja-auton kyytiin, sillä mies vei auton korjaamolle. Olimme kerrankin siis hyvissä ajoin Mintun kanssa neuvolassa, mies jatkoi isompien kanssa matkaa keskustaan asti. Mutta kun me olimme ajoissa, oli lääkärin ajat myöhässä. Mikä olisi kyllä pitänyt tajuta jo etukäteen, sillä nykyinen neuvolalääkäri on itse rauhallisuus edellisiin verrattuna. Mutta tykkään kyllä lääkäristä! Aloin sitten jutustelemaan neidin hengittämisestä. Kuukaudesta toiseen olen ajatellut, että on flunssaa, kun tyttö kuulostaa tukkoiselta ja hengittää suun kautta. Olen odottanut, että tuo loppuu sitten kun hän "paranee". Mutta nyt tajusin, että tuo suun kautta hengittäminen ja tukkoiselta kuulotsaminen vain jatkuvat ja jatkuvat vaikkei meillä mitään flunsaa kellään enää ole. En sitten tiedä onko tuo ihan normaalia ja olenko kiinnittänyt turhaan asiaan huomioni, tai onko Minttu vain oppinut hengittämään "väärin". Lääkäri mietti liian isoja kitarisoja tai liian pieniä nenäkäytäviä. Laittoi lähetteen kitarisa-rtgeen ja käski kysyä ottavatko tuollaista noin pieneltä yms. No eivät ottaneet, rtg-lääkäri oli sanonut, ettei noita kuvia enää juurikaan oteta ja pitää olla ensin korvalääkärin arvio. Neuvolalääkäri sitten käski soitella Mintun lääkärille lastenpolille, jonne sitten tänään soitinkin. Eipä tuo puhelimessa tietysti oikein mitään osannut sanoa, kitarisakuvia ei kuulemma tosiaan enää juurikaan oteta ja meinas, että luulis Mintun kuorsaavan öisin, jos siitä olisi kyse. Lopputulema oli se, että kun reilun viikon päästä menemme ihotautipolille, kurvaamme sieltä sitten lastenpolille, jossa lääkäri "letkuttaa" ja tutkii Mintun nenäröörit, eli katsoo onko ne kunnolla auki. Sitten ehkä lähetettä korvapolille, JOS tarve vaatii. Voin veikata, ettei Minttu ihan hirmusti tykkää, kun huomaa, mitä "kivaa" äiti on hänelle taas järjestänyt. Toivottavasti korvani on nyt oikeassa, enkä ole turhaan asiaan kiinnittänyt huomiota.

Mutta muutoin siis neuvolassa kaikki ok, sen verran uuvuttava reissu vissiin, että neiti nukahti normaalia aikaisemmin päiväunille jo tk:ssa. Lumimyräkästä huolimatta päätin sitten kävellä kotiin, koska Minttu oli vaunujen suojassa nukkumassa. Loppumatkasta kyllä jo kirosin valintaani, kun tuuli tuiversi purevasti suoraan poskeeni,eikä takissani ollut huppua ja suojalumi pakkaantui vaunujen renkaisiin niin, että välillä vedin perässäni viittä kiloa lunta ja vaunuja, joiden kaikki renkaat eivät edes pyörineet. Mutta kotiin päästiin..tulipahan kuntoiltua.