Eipä siitä ole kuin hetki aikaa kun kirjoittelin niistä päärynöittävistä kestovaipoista. Mutta nyt, päivät menee pohtiessa, että mitä kangasta sitä oikein ostaisi ja minkälaisen vaippaviritelmän ompelisi seuraavaksi. Sormet syyhyää ompelemaan, tosin ne sormet kuuluvat sellaisiin käsiin, joissa peukalo on jokseenkin väärässä paikassa eli keskellä. Mutta niin vain tälläinen tumpelo-ompelija on uudenkarhealla (vihdoin sen sain) ompelukoneellaan saanut aikaiseksi jotain vaippoja muistuttavaa.
Tässä alla ihka ensimmäinen tekemäni vaippa, sisävaippa, jossa päällä vaal.pun. flanellia (aika ohutta) ja sisällä fleeceä, edessä fleecestä ommeltu sydän. Täyttöaukko edessä.Aikas paksu vaippa, sillä en täältä paikallisesti kaupasta löytänyt mikrofleeceä (kuin en myöskään oikein mitään muutakaan vaippakankaaksi soveltuvaa) vaan jouduin käyttämään polarfleeceä.
1010932.jpg

Kolmas tekemäni vaippa oli sitten tälläinen trikoinen sisävaippa, jossa kiinteänä tuollainen imulärpäke, jossa on kerros hamppua (sitä löytyi paikalliselta kestovaippa jälleenmyyjältä), kerros bambujoustofroteeta ja raidallinen kangas on bambufleeceä (bambukankaat ostin Kestovaippahulinoilta Myllymuksujen pöydästä).

1010922.jpg

Ja tämän jälkeen syntyi tuosta bambufleecestä ja bambujoustofroteesta sisävaippa, jossa täyttöaukko takana. Kuten huomaatte, sain tässä vaiheessa ah niin ihanan SAUMURIN äidiltäni lainaksi!!

1010920.jpg

Ja sitten siiryin harjoittelemaan pul- taskuvaipan tekoa. Huh huh...se oli juuri niin vaikeaa kuin kuvittelinkin. Jotenkin meni leikkausvaihe tai ompeluvaihe pieleen  ja kangas oli liukasta.... ja lopputuloksena takasiivekkeet kaventuivat TODELLA kapeiksi. Muutoinkin kaava oli vähän huono meidän neidille ja luultavasti se on vielä vähän iso, joten jäänee kaappiin odottamaan Neidin kasvua.
Päällä siis Pul ja sisällä bambufleece, täyttöaukko takana.
1010918.jpg

Tässä vielä samainen vaippa sekä tavallisesta froteesta tehty sisävaippa, joka oli hetkellisestä mielijohteesta tehty kokeilu, tarkoituksena tehdä näpsykiinnitteinen vaippa, tosin näpsyä meillä ei vielä ole ja vaippakin on aika iso vielä. Materiaalikin rumpukuivaimettomaan talouteen ehkä huonohko, mutta kokeillaan.

1010936.jpg

Nyt kun tulis se kangastukun tilaus....odottavan aika on niin pitkä ja kankaat loppu. Pullia ja bambufleeceä vielä olisi, mutta kun paketissa ois tulossa limen vihreää mikrofleeceä ja se sopis niin kivasti ton pul- kankaan kanssa. Bambujoustofroteetakin olis, mutta mutta... sepäs olikin niiiiiiiin joustavaa ja ohutta, ettei se oikein pysynyt näissä kätösissä ompeluvaiheessa, mutta jotain siitäkin pitää vielä kehitellä, ehkä se johonkin vaippaan päätyy sisäpinnaksi.