Vähän jälkijunassa nämä postaukset, suonette anteeksi.

10.12 oli "hartaasti" odotettu kasvu- ja kehityskontrolli Mintulla lastenpoliklinikalla. Sitä aina jotenkin odottaa noita kontrolleja, samalla toiveikkaana ja pelokkaana. Ylilääkärisetä meidät otti tälläkin kertaa vastaan. Mihin lie Mintun "omalääkäri kadonnut". Jälleen tohtorisetä oli tutkinut Mintun papereita ja esitti jälleen saman kysymyksen kuin viimeksikin, että oliko minulla jotain tulehduksia odotusaikana. Kun se osaltaan selittäisi tuota neidin kasvuasiaa. Mutta kun ei ollut, ainakaan tietääkseni.

Fysioterapeutti touhuili hetken neidin kanssa. Meinas, että kehitys vastaa ihan ikätasoa! Eli Minttu kääntyilee, istuukin jo hetken ilman tukea, ryömii ja pinsettiote on hallussa.

Tohtorisetä piirteli kasvukäyrää ja tuli siihen lopputulokseen, että siinä -3 käyrällä mennään edelleen. Mutta käyrässä vähän on noususuhdannetta näkyvissä. Vielä ei tohtorisetä kuitenkaan hurraata huutanut, sanoi, että hän on aina vähän pessimistinen näiden kanssa, ettei tästä vielä voi mitään ennustaa, vaan käyrä voi kyllä kääntyä laskuunkin. Mutta toivomme tietysti, että setä on väärässä tässä asiassa! :) Ja tällä hetkellä ainakin näyttää paremmalta kuin muutama kuukausi takasin. Pituus siis oli 65.2cm ja painoa 7,2kg. Vertailun vuoksi todettakoon, että esim. Milla on vastaavassa iässä ollut n. 71cm ja 9,6kg :)

Lopputulema oli, että hyvin neiti kaikenkaikkiaan on taidoissa kehittynyt. Seuraava kontrolli varattiin sinne n. 1v kehitysiän kieppeille. Ja, lähete meni myös ihotautipoliklinikalle eli sinne odottelemme aikaa saapuvaksi lähiaikoina. Menemme nyt ihotautispesialisteille (toivottavasti ovatkin sitten fiksuja, että osaavat sanoa mistä on kyse) näyttämään tuota neitosen "laikukasta" ihoa. Vähän lääkäri uhkasi, että jotain koepaloja saattavat ottaa. Ei kuulemma iso toimenpide ollenkaan, enkä uskokaan olevan, mutta luulempa melko varmasti ettei Minttu siitä siltikään tykkää.

Labran kautta lähdettiin kotiin, taas tuli pieni käsi täyteen pieniä verenpurkaumia, joita terkkaritäti sitten kauhisteli neuvolassa seuraavana päivänä kun kävimme toista influenssarokotusta hakemassa.