...että "pääsimme" Mintun kanssa   "moikkaamaan" tuttuja hoitajia L1B:lle eli vastasyntyneiden osastolle.
Torstaina oli tarkoitus ensin käydä labrassa sairaalalla ja sitten suunnistaa neuvolaan punnitukselle. Mutta ei se ihan niin mennytkään. Labraan kyllä mentiin päivällä kahdentoista aikaan. Ja aikamme taisteltuamme saimme tarvittavan määrän verta otettua pikkuruisesta sormenpäästä. Tosin lääkäri oli unohtanut laittaa pyynnön koneelle, joten minä sitten arvoin, että mikä näyte otetaan. Siinä sitten odoteltiin, että labratäti sai vielä lastenpolilta varmistettua, että laittoivat sieltä jonkun pyynnön koneelle. Olimme juuri lähdössä pois, kun labratäti  tuli sanomaan, että hän olisi  nyt sitä mieltä, että voisitte jo tänään poiketa lastenpolilta kysymässä nuo tulokset (oli ajanut ne jo koneelle). Sanoi, ettei hän saa niitä  arvoja sanoa, mutta  sanoi, että hb  hänen mielestään laskenut niin  paljon, että kannattaisi heti se käydä kysymässä hoitajilta. No näin teimme ja  olihan se laskenut niin matalaksi, että samantien hoitaja käski jäädä odottamaan (tarkoitus oli siis vasta perjantaina soitella lääkäriltä noita tuloksia), että lääkäri katsoisi tilanteen.  Joten minäpä sitten soittelin neuvolaan, ettei me nyt sitten tultaisikaan. Ja saatiinhan se paino nyt sitten katsottua tuolla sairaalassa ja se oli nyt 2740gr.
Lääkäri aika nopsasti meidät otti vastaan. Katseli neitiä, tutki vähän papereita ja totesi, että kyllä hän nyt sitä mieltä on, että olisi hyvä se punasolutankkaus tehdä. Että Minttu jäisi nyt osastolle ja olisi aamuun asti, jolloin pääsisi sitten kotiin. Sinne osastolle sitten siirryttiin. Illalla kahdeksalta aloitettiin tiputus. Minä kävin kotoa pakkasesta hakemassa neidille maitoja yötä varten. Yhdeltätoista illalla vasta lähdin kotiin sairaalasta. Aamulla oli neidistä otettu taas verikoe ja hemoglobiini oli noussut hyvin, joten saatiin kotiutumislupa. Minä kävin väliläl neuvolassa omassa synnytyksen jälkitarkastuksessani ja palasin sitten hakemaan neitiä sairaalasta. Kahden viikon päästä mennään taas labraan ja soitellaan niistä sitten lääkärille. Josko se geenitutkimuksen vastaus olisi silloin sitten vihdoin tullut. Viikottaiset painokontrollit jatkuvat neuvolassa.

Tänään olin itse koko päivän koululla lastenlääkärin luennolla. Ihan kiva,että sai ajatuksia välillä vähän muualle ja näki koulukavereita. Ruokatunnilla kävin kotona pumppailemassa maitoja.

567046.jpg