Tänään lääkäri jo vähän kyseli kotiinlähtötoiveista aamun lääkärikierrolla. Sanoin, että sitten lähdetään kun vauvan kotiin uskaltaa viedä. Lääkäri kysyi vauvan painoa, joka tänään oli 1970gr, eli saman kuin eilenkin. Lääkäri sitten totesikin, että täytynee vielä sen verran odotella,e ttä saadaan se 2kg kasaan. Eli, huomenna taas uusi punnitus ja katsotaan tilannetta.

Aika hitaastihan tuo painon mun mielestä nousee. Vaan ei kai se näillä pienillä sitten ihan niin nopeesti nouse. Muistelin vain, että meidän Pyry (syntyessään 2930gr) oli jo syntymäpainonsa saanut takaisin kolmen päivän ikäisenä. Mutta ehkä meidän pikkuneidillä nyt kestää tuo painon nousu vähän kauemmin, koska mun mahassa ei ehkä sitten tarvitsemaansa ravintoa ollut saanut.

Muutoin neiti voi ihan hyvin. Eilen ja toissapäivänä oli aamusella oikein pirteänä hereillä. Samoin eilen illalla killitteli isoilla silmillään niin, etten meinannut malttaa lähteä kotiin. Silmätkään ei enää kovin rähmi, joten silmätipat ovat kaiketi auttaneet. Helposti neidin kyllä tulee vielä kylmä, joten kotonakin tarvinnee aluksi sisälläkin villapipoa ja runsaampaa vaatetusta.

Kerta kerralta kotiin lähteminen sairaalasta on vaikeampaa. Nyt kun siellä on saanut viettää enemmän aikaa ja tutustua neitiin, niin nyt se vauva vasta alkaa tuntua ihan omalta ja häntä on vaikeampi jättää sinne.

10pv sitten jäi yksi hoitaja lomalle todeten, että hänellä alkaa nyt 10pv loma, kun hän tulee takaisin töihin, niin toivottavasti ei enää olla siellä. Mitenköhän mahtaa käydä, hän tullee ylihuomenna taas työvuoroon.
Kai tässä pitäisi alkaa laittamaan vauvan sänkyä kotona kuntoon, vielä on pinnasänky kasaamatta ja patja ostamatta. Ehkä tuon pikkurääpäleen sieltä kohta saan mukaani, hope so. Vaan kyllähän sitä tuolla sairaalassakin on toisaalta ollut ihan mielenkiintoista olla, kun on siinä sivussa oppinut tulevan ammatin kannalta yhtä ja toista. :)